Основни материали
1. Метални листове

Черна ламарина

Основните материали за изработката на декоративни пана са листове черна ламарина с дебелина от 2, 3 и 4 мм. Листовете са със стандартни размери: 2.0 х 1.0 м.; 2.5 х 1,.25 м. и 3.0 х 1.5 м.

Чрез лазерно рязане можем да режем:

  • листове мека стомана с дебелина от 1 до 16 мм.
  • листове въглеродна стомана с дебелина от  1 до 14 мм.
  • листове неръждаема стомана с дебелина от 1 до 5 мм.
  • листове алуминий с дебелина от 1 до 4 мм.

Максимален размер на листовете: 3.0 х 1.5 м.

 

Металните листове като материал се използват за изработката декоративни пана както за външна, така и за вътрешна употреба. Най-често от метал се изработват външните огради, декорацията на сгради, декоративни пана за стени и други. След като се изрежат металните листове се боядисват прахово с цвят по RAL избран от клиента.

Материали 4
2. Листове МДФ/ХДФ

Натурален МДФ

За изработката на декоративни пана използваме листове натурален МДФ и листове лакиран МДФ. Листовете МДФ са със стандартни размери 2.8 х 2.1 м. Чрез лазерно рязане можем да режем натурален МДФ от 2 до 8 мм. Изрязаните листове се боядисват с избран от клиента цвят по RAL. Плотът на лазерната машина е с размери 3.0 х 1.5 м.

Натуралният МДФ, като материал е подходящ за изработката на декоративни преградни стени, декоративни решетки за стени, тавани, мебели, врати и много други. Използва се основно в интериорния дизай. Не е подходящ за външна употреба.

Материали 1

Лакиран МДФ/ХДФ

Дебелината на лакираният МДФ, който използваме е 3 мм. Тук нама възможност за избор на дебелини. Листовете МДФ са със стандартни размери 2.8 х 2.1 м.  Цветовете на лакираният МДФ, който предлагаме и които межете да изберете са показани по-долу.

Лакираният МДФ/ХДФ е подходящ за изработването на плоскости за окачен таван, декоративни орнаменти за мебели, врати на мебели и шкафове, декоративни плоскости за стени и много други. Лакираният МДФ като матариал не е подходящ за външна употреба.

Бял 

Материали 17

Сив 

Материали 15

Бежов

Материали 13

Бреза

Материали 12

Баварски бук

Материали 11

Тъмна череша

Материали 10

Орех 

Материали 6

Венге 

Материали 16

Черен 

Материали 5
3. Листове плексиглас

Екструдиран плексиглас

За изработката на декоративни пана използваме като материал и екструдиран плексиглас. Стандартните размери на листовете плексиглас са 3.05 х 2.05 м. Чрез лазерно рязане можем да режем плексиглас с дебелина от 2 до 8 мм. От 2 до 8 мм се предлага прозрачен, бял и черен плексиглас. Всички цветни плексигласи са с дебелина от 3 мм.

Плексигласът е подходящ за външна и вътрешна употреба. Издръжлив е на UV лъчи и има 10 години гаранция, ако се използва във външни условия. Използва се за изработката на декоративни решетки, орнаменти и много други.

Прозрачен 

Материали 20

Бял

Материали 20

Черен 

Черен плексиглас

Цветен

Материали 19
4. Други материали по избор на клиента

Такива материали могат да бъдат дървото, листовете HPL, листове алуминий и много други. Най-важното в случая е материалите да са подходящи за съответния начин на употреба и да удовлетворяват желанието на клиента.